Dogodki in delavnice

Poleg tečajev joge pripravljam različne dogodke in delavnice, sodelujem na vikend oddihih in okroglih mizah …

TEDx govor (8. 2. 2020) – V soboto, 8. februarja, sem nastopila na dogodku TEDxYouth, ki ga organizira GimnazijaKranj. S poslušalci sem delila idejo o asani bojevnika. O tem, kako sem sama jogo odkrila povsem po naključju, zakaj je res vredno, da si obogatimo življenje z znanjem iz joge in na kako res preprost način lahko začnemo že danes. Govoru lahko prisluhnete na tej povezavi.

DELAVNICA: KAKO JOGA LAHKO POMAGA TEKAČEM (5. 10. 2019) – V soboto, 5. oktobra, sem v sklopu Tekaškega tabora v Poreču vodila delavnico na temo Kako joga lahko pomaga tekaču. Na delavnici smo si pogledali jogijske vaje, s katerimi razbremenimo mišice in sklepe, ki so pri teku še posebej obremenjeni. Vaje, s katerimi lahko omilimo ali celo odpravimo bolečine v hrbtenici in kolenih. Naučili smo se zavestnega gibanja in si pogledali, kako z jogo lahko izboljšamo stabilizacijo in vplivamo na optimalno prožnost mišic.

DELAVNICA: Z JOGO DO UMIRJENEGA UMA IN PRAVILNEGA DIHANJA (27. in 28. 8. 2019) – V sklopu Malega maratona, ki ga na Rakitni organizira IIBA Slovenija, Društvo poslovnih analitikov, smo se učili pravilnega dihanja, sproščanja in umirjanja uma. V sklopu delavnice sem pred izvedbo napisala članek, v katerem sem spregovorila o (krutem) sodobnem načinu dela, o stresnem času, v katerem živimo, problematiki nenehne mentalne aktivnosti, in o treh ključnih stvareh, ki jih naše telo in um potrebujeta za doseganje ravnovesja v okolju visoke umske in nizke fizične aktivnosti. Članek si lahko preberete na tej povezavi …

JOGA NIDRA (redno na sporedu vsaj dvakrat letno) – Ena od priljubljenih delavnic je joga nidra, s katero vstopamo v stanje med spancem in budnostjo brez izgube zavedanja, z namenom doseganja globoke psihofiziološke sprostitve ali kot pomoč pri izzivih na različnih življenjskih področjih – zdravje, odnosi, delo. Ker se izvaja leže na hrbtu v položaju trupla, je delavnica primerna tudi za tiste, ki se z jogo še niso srečali.

JOGIJSKA DELAVNICA na VIKENDU ZA TELO IN DUŠO (5. – 7. 10. 2018) – Oktobra 2018 je na Pokljuki potekal Vikend za telo in dušo. Energijski center MojChi je pripravil bogat program, ki sem ga popestrila z jogijsko delavnico. Za udeležence sem pripravila daljšo prakso joge, s katero smo temeljito prevetrili telo z asanami, dih s pranajamami in um s sproščanjem z elementi joga nidre.

OKROGLA MIZA na COSMO KONFERENCI: Telovadi zaradi dobrega počutja in ne zaradi izklesanega telesa (19. 9. 2018) – V sklopu 2. Cosmo konference, ki se je 19. septembra odvijala na GR v Ljubljani, smo skupaj z Nives Orešnik, Suno Tancig in moderatorko Taro Zupančič spregovorile o tem, kako izbrati telesno aktivnost, ki je najbolj primerna za nas, o grajenju mišic od znotraj, o vadbi kot vrsti meditacije in o tem, kako postaviti sebe na prvo mesto. Pogovor si lahko ogledate na tej povezavi.

Obogatite si življenje z znanjem iz joge tudi vi.